Całkowity czas przygotowania: 20 minutSkładniki:- 2 łyżki suszonego majeranku,
- 1 łyżka świeżego tymianku (opcjonalnie)
Przepis: 1. Jabłko umyć, obrać ze skórki, zetrzeć na tartce o grubych oczkach.
2. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę.
3. Na patelni rozgrzać 3 łyżki
oleju kokosowego, dodać cebulę, smażyć ją do momentu kiedy zacznie się rumienić.
4. Do cebulki dodać starte jabłko i majeranek z tymiankiem.
5. Całość smażyć na średnim ogniu przez 3 minuty.
6. Zdjąć z ognia dodać resztę oleju, doprawić dość intensywnie solą i pieprzem.
7. Smalec przelać do słoika, po wystudzeniu zakręcić słoik.
Gotowe! Gdy
olej kokosowy przechowywany jest w chłodzie jego konsystencja się zmienia. Poniżej 25 stopni C olej kokosowy tężeje i konsystencją przypomina masło. Przygotowany smalec można przechowywać w lodówce należy jednak pamiętać o tym, żeby wyjąć go kilka minut przed podaniem. W innym przypadku trudno będzie go rozsmarować.
SPRAWDŹ OLEJE KOKOSOWE Z NASZEJ OFERTYSMACZNEGO !